yoga oefeningen bij verkoudheid

Yoga oefeningen bij verkoudheid

Yoga oefeningen bij verkoudheid.
Het is de tijd van griep, hoesten en verkoudheid. Regelmatig yoga beoefenen helpt om je immuunsysteem gezond te houden, maar het kan natuurlijk toch een keer gebeuren dat een virus je te pakken neemt. Neem de tijd en rust goed uit, het is even tijd voor jezelf. Als je al ziek bent helpt thee met gember en citroen je lichaam te warmen en de koude uit te drijven.

De yoga houdingen die je verkoudheid wat kunnen verlichten:
uttanasana_i
Uttanasana– vooroverbuigen
Sta met je voeten op heupbreedte, goed je voeten gronden op de vloer. Rol dan je rug wervel voor wervel af naar voren, als je niet helemaal naar beneden wil om je hoofd te laten hangen, kan je je armen op een stoel laten rusten. Uitademing grond je voeten, inademing verleng je benen en laat je romp ‘hangen’. Het is niet fijn met je hoofd ondersteboven, maar als je na enkele minuten weer omhoog rolt, zal je merken dat het ademen weer makkelijker gaat.
viparita_karani
Viparita Karani– gebroken kaars
Vouw 2 dekensof neem een kussen en leg deze 15 centimeter van de muur af. Ga op de grond zitten voor de dekens met je billen tegen de muur, de dekens zijn ter ondersteuning van je heupen. Breng je benen omhoog en je rug op de vloer. Armen op schouder hoogte, eventueel met gebogen ellebogen. Voorkant van je lichaam opent zich en maakt ruimte voor je luchtwegen. Adem langzaam en diep. Uitademing relax, inademing voel de ruimte in je borstkas. Blijf 5 minuten liggen.

 

images
Upavista Konasana– zittende vooroverbuiging met je benen gespreid
Het kan vervelend aanvoelen om te stretchen wanneer je verkouden bent, maar na afloop geeft het een heerlijk gevoel. Ga op een opgevouwen deken zitten of op de grond. Verleng je benen naar voren in een hoek van 90 graden. Grond je hielen door je knieeen even te buigen, grond ook je zitbotten, als het kan verleng je benen weer. Plaats eerst je handen achter je en lift je borstbeen omhoog, maak ruimte aan de voorkant van je lichaam. Als het kan buig je door naar voren, zonder dat je dat voelt in je onderrug. Plaats je handen naar voren en buig zo ver als je kan naar voren. Adem langzaam en diep. Uitademing relax, inademing verleng.

BETERSCHAP!

  • Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

    Ik gebruik de persoonsgegevens die je op dit formulier invult alleen om je mijn nieuwsbrief te sturen. Lees mijn privacybeleid.

  • Meta