KNiT.projects
Deelname IJ Kunst Collectief editie no.6 & 7

Dick Langenberg is een ontwerper gespecialiseerd in breien. Hij voltooide zijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven in 1991. Na een carrière in de mode van 15 jaar werkt hij momenteel als ontwerper en yoga leraar. Recentelijk heeft hij de draad en het breien weer opgepakt. Met de techniek van de hand-breimachine waarbij je met èèn draad objecten kan ontwerpen is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor hem.

KNiT.project 23- Wall Flowers.
Polypropyleen wordt in rib gebreid waardoor een stug materiaal ontstaat dat is te vormen. De ‘stof’ geeft natuurlijke rondingen met zowel een organische als een industrieel technische uitstraling. Om het materiaal meer textiel/ gebreid te laten zijn is mohair toegevoegd en wol garen dat krimpt door verhitting. Door de samentrekking ontstaat op een nieuwe vorm die lijkt op een bloem of een insect. De kleuren in gerecycled polyester borduurgaren zijn geïnspireerd op de natuur, zij zijn in contrast of juist in harmonie met elkaar. 

Knit project ’22- Twirls.
Polypropyleen monofilament is een soepel garen, door het strak in rib te breien ontstaat een stug materiaal dat is te vormen. Natuurlijke rondingen met zowel een organische uitstraling als een industrieel technische zijn gefixeerd op enkele knooppunten. De transparantie van het materiaal geeft een gelaagdheid. 
Dunne kleurrijke ingebreide strepen in een ander materiaal maken scherpe vouwnaden en geven contrast aan de volumineuze vormen. De vrij hangende objecten draaien bij de minste wind waardoor ieder moment een verrassende vorm zichtbaar is.

Wallflowers

GILDED BRACELETS

KNITLIGHT II

DOUBLE LAYER FABRICS

CORAL INSPIRATION


DOUBLE
LAYER
SHAWL
MOHAIR
VISCOSE
NYLON