KNiT.projects
Dick Langenberg is een ontwerper gespecialiseerd in breien. Hij voltooide zijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven in 1991. Na een carrière in de mode van 15 jaar werkt hij momenteel als ontwerper en yoga leraar. Recentelijk heeft hij de draad en het breien weer opgepakt. Met de techniek van de hand-breimachine waarbij je met èèn draad objecten kan ontwerpen is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor hem.

KNiT.project 24- Blackhole
Een Universum, een juweel voor in huis of om te dragen. Een object in de ruimte, een gesloten geheel en een open gat. Van ver lijkt het een zwart gat of een witte vlek, als wolken sterrenstof. Hoe dichter je nadert hoe meer substantie, structuren, kleuren, details en verfijning. Materialen: polypropyleen/ poly-amide, borduurgaren, mohair en rocailles.
Jewellery/ knitted bracelets. Deelname IJKunstCollectief #9

blablabla

KNiT.project 23- Wall Flowers.
Zwart polypropyleen is gecombineerd met gekleurd gerecycled borduurgaren. Een stug materiaal ontstaat. De natuurlijke rondingen hebben een organische en een technische uitstraling. Mohair is toegevoegd voor meer textiel gevoel en krimpgaren, dat samen trekt door verhitting, geeft nieuwe vormen geïnspireerd op bloemen.
Deelname IJKunstCollectief #7

Knit project ’22- Twirls.
Polypropyleen monofilament wordt stug materiaal door het strak te breien. De uitstraling is organisch en technisch, de transparantie geeft gelaagdheid. Scherpe ingebreide vouwnaden in contrast met volumineuze rondingen. De vrijhangende objecten bewegen in de wind waardoor ieder moment een verrassende vorm zichtbaar is.
Deelname IJKunstCollectief #6

GILDED BRACELETS

KNITLIGHT II

DOUBLE
LAYER
SHAWL
MOHAIR
VISCOSE
NYLON

DOUBLE LAYER FABRICS

CORAL INSPIRATION